Geçtiğimiz günlerde Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selim Yenel'in bir toplantı düzenleyerek verdiği beyanatla Dışişleri Bakanlığı'nın bundan sonra Facebook ve Twitter'da endam edeceği ilan olundu.
Ulusal haber kaynaklarının hiçbirisinde bakanlığın Facebook ve Twitter hesapları belirtilmediği gibi Dışişleri Bakanlığı'nın resmi sitesinde de adres bilgilerine ulaşılamazken şu an elimizde verified olmayan bir Twitter hesabı ve pek aktif olmamasına rağmen şimdiden 650 civarında hayranı bulunan bir Dışişleri Bakanlığı Facebook sayfası mevcut. (Bu iki hesabın resmi hesaplar olduğu doğrulandıktan sonra haber güncellenecektir.)
Sonuç olarak, Türkiye'deki devlet kurumlarının yeni teknolojilere ayak uydurmak için attıkları her adım gibi bu adım da oldukça faydalı sonuçlar doğurabilir. Onlarca video sitesi varken sadece en çok kullanıcıya sahip olanların kapatılmasından tutun da bir internet gazetesinde yazan isimsiz okuyucu yorumundan site sahibinin sorumlu tutulmasına kadar envai çeşit olayda şikayetçi olanların ve ceza verenlerin internete çok yabancı insanlar olduğu açıkken, devlet kurumlarının internetle daha içli dışlı olmaları doğru kararlar alabilmeleri için bir yol açabilir.