Anlaşma, resmi kurumların onaylamasına bağlı olarak, 1 Nisan 2009 tarihinde tamamlanmış olacak. Şimdi korkulan ise, merkezi Tokyo'da bulunan Fujitsu'nun Avrupa'daki işleri de artık şirkette sahip olacağı hükümranlıkla tek başına yönetmesinden doğabilecek sıkıntılar. Siemens ise, resesyon (durgunluk) süresince, ortak girişimdeki rolü çok önemli görülmemesi nedeniyle hisselerinin devredilmesi sonucu, bu anlaşmayı işletim maliyetlerinin düşürmek için bir fırsat olarak görüyor.
Fujitsu Siemens Computers, 1999 yılının Ekim ayında kuruldu ve server'lar (sunucu bilgisayarlar), masaüstü bilgisayarlar ve veri belleği gibi IT altyapılarının satışındaki başarısıyla EMEA (Avrupa-Orta Asya-Afrika) pazarında sağlam bir yere sahi oldu.
Fujitsu başkanı Kuniaki Nozoe yaptığı açıklamada, "Fujitsu Siemens Computers'ın, Fujitsu Group'la tamamıyla birleşmesi, küresel büyüme stratejimize mükemmel şekilde uyuyor. EMEA (Avrupa- Orta Asya - Afrika) pazarında güçlü bir müşteri tabanını ve küresel ürün geliştirmemizi destekleyebilen bir AR-GE (Araştırma-Geliştirme,) gücünü miras olarak alıyoruz." diyerek Fujitsu'nun bu anlaşmada ne kadar kârlı olduğunun altını çizdi.
Siemens'in finans direktörü Joe Kaeser ise, "Şirketimiz, enerji, sanayi ve sağlık gibi stratejik sektörlere yoğunlaşmaya ve bu alanlarda faaliyet göstermeye devam edecek." dedi.
Fujitsu Siemens ayrıca, Fujitsu Siemens Computers CEO'su ve başkanı Bernd Bischoff'un "kişisel nedenler"den ötürü görevinden ayrıldığını da açıkladı. Fujitsu Siemens Computers finans direktörü Kai Flore, şirketin yeni CEO'su ve başkanı olarak atandı.