Google DNS



Güncelleme Zamanı
08.12.2009

Google da sonunda DNS desteğini hizmete soktu...

Google DNS

Google, akıllı önbellekleme teknikleri ile DNS tepkilerini arttırmak ve böylece interneti hızlandırmak amacı ile yeni bir public DNS servisi sundu. DNS ayarlarınızı 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 şeklinde değiştirerek bu yeni servisten faydalanabilirsiniz.

Google'ın yeni DNS hizmetinin faydalarından bazıları şöyle:

Hız: Düşük DNS tepkilerinin ana sebeplerinden biri, çözümleyici tarafındaki önbellekleme sorunları. Yeni sistemle bu tepki süreleri kısalıyor. Google DNS'leri prefech özelliğine sahip. Bir kaydın TTL süresi dolmadan önce kullanıcı müdahalesinden bağımsız olarak popüler domainler üzerinde sürekli güncelleniyor, böylece bir paketin sunuculara geri dönmesi süresinde daha fazla sayıda DNS talebine cevap verilebiliyor.

Güvenlik: DNS'ler spoof saldırılarına oldukça açıklar. Bir DNS'in önbelleği saldırılar sonucunda "zehirlenebilir" ve kullanıcıların tümünü kötü amaçlı web sitelerine yönlendirebilir. Yeni Google DNS'leri talepleri rastgele karıştırarak ve ek veriler ekleyerek saldırganların gerçek tepkileri bulup etkilemelerine engel oluyor.

Geçerlilik: Yeni sunucular DNS standartlarına tam uyumlu ve kullanıcıya bilgisayarının tam olarak talep ettiği tepkiyi araya herhangi bir bloklama, filtreleme ya da yönlendirme vermeden sunuyor.