GeoSynth adı verilen uygulama yine Microsoft'a ait olan PhotoSynth teknolojisinin fotoğraf boyutlandırma tekniği kullanılarak haritada bulunan yöreye ait fotoğrafların yüklenebileceği gelişmiş bir program olacak.
Tamamı Photosynth teknolojisine uyarlanmış bir görünüm (photosynth.net)
Microsoft EMEA (Europe, Middle East, Africa- Avrupa, Orta Doğu, Afrika) biriminde Virtual Earth teknolojisi uzmanı olarak görev yapmakta olan Johannes Kebeck'in konuyla ilgili ifadesi şöyle: "Sistemin belli bir bölgedeki en iyi resimleri alıp birleştirerek tek fakat üç boyutlu bir görüntü oluşturması hedefleniyor. Bu çalışma prensibinin Microsoft'un Obama'nın göreve başlama töreninde uyguladığı sistemin tam olarak aynısı olduğunu söyleyebiliriz." "Sisteme girilecek tüm fotoğrafların kullanılacağının garantisini veremiyoruz ama örneğin Piccadilly Meydanı'nıdeğişik açılardan görebilmeyisağlayacak binlerce fotoğrafı tek bir resim çerçevesi içine yerleştirebileceğiz."
GeoSynth teknolojisiduyurulduktanhemen sonra 2009 Mart ayı sonunda Las Vegas'ta yapılan geleneksel Microsoft Mix toplantısındangelen açıklama Virtual Earth sayesinde dünyanın herhangi bir yerinden "cadde görüntüsü" alınabileceği yönündeydi.
Microsoft'un yıllık konferansı sonrasında yaptığı açıklamaya göre Virtual Earth hizmeti; bu yazdan itibaren beta yıl sonunda ise resmi anlamda Silverlight destekli olarak verilmeye başlanacak.
Microsoft, kendi belirlediği verilere göre internete bağlanan bilgisayarların %25'inde bulunan Silverlight'a ait teknolojiye; harita servisi ekleyip, daha hızlı yüklenmesini sağlayarak ve daha grafiksel bir hale getirerek kullanıcı etkileşimini artırabilmeyi umuyor.
Yine Microsoft'un verdiği bilgiye göre Silverlight'ın performansında yaratılmaya çalışılan büyük artış; haritaların Internet Explorer 8 tarayıcısında şu an olduğundan 9 kat, Google Chrome'da ise şu ankinden 5 kat daha hızlı açılabilmesi anlamına geliyor.
Kullanıcılar; şirketin şu an Cooliris tarayıcı eklentisinde ve memorabilia.hardrock.com gibi bazı sitelerde kullanım şeklini görebildiğimiz DeepZoom uygulamasının bir benzeri sayesinde haritalar üzerinde rahatça dolaşabilecek ve haritaları daha kolay bir şekilde yaklaştırıp- uzaklaştırabilecekler.
Microsoft yetkilisi JohannesKebeck'in belirttiğine göre ayrıca "GeoSynth ve Virtual Earth teknolojisinin birleşmesi sayesinde kullanıcılar, bulundukları bölgeyle ilgili kendi resim koleksiyonlarını oluşturabilecekler. Devamında belli bir şehre ait görüntüler tıpkı bir arabanın içinde giderken görülüyormuş gibi başkaları tarafından da izlenebilecek."
Kebeck programların eşgüdümlü çalışması ile ilgili olarak da şunu kaydediyor: "PhotoSynth zaten Virtual Earth içinde kullanılabilir fakat bu ikisi yanında Silverlight'ı da kullanmak çok daha kolay ve verimli bir entegrasyon sağlayacaktır."